Tijd voor reflectie………

1024 838 Hej Living

Zomer 2019 – Tijd voor reflectie……….

Na de start in 2017 nam alles rondom Hej Living al snel een toevlucht, zowel in de stenen winkel, als in de webwinkel.

Zomer 2019 heb ik gebruikt om te kijken waar ik stond en of ik me nog wel op de juiste weg bevond. Niet dat ik een bepaalde weg had uitgestippeld (ben juist helemaal niet van het plannen!), maar ik ging (moest) wel mee op het pad wat met Hej Living (bedoeld of onbedoeld) werd gecreëerd.

Ik had al een tijdje een bepaalde onrust die ik niet kon thuisbrengen, maar ik wist wel dat het (deels) betrekking had op de manier waarop ik in het leven stond met Hej Living.

Was het mijn passie nog wel?
Daar was ik al vrij snel uit!
Ja, een volmondig JA!
Het blijft zo leuk om te zoeken naar antiek en loppis schatten (loppis is Zweeds voor brocante), maar zeker ook nieuwe items. Maar aangezien voor mij een huis niet veel meer nodig heeft dan mooie en goede basisitems, zou ik natuurlijk niet al dat moois mee kunnen nemen wat ik tegenkom op mijn zoektochten. Maar wat is er dan mooier dan deze mooie items bereikbaar te maken voor anderen! Vooral het antiek en loppis een tweede leven gunnen geeft al zoveel plezier! Antieke en loppis items die al teveel hebben geleden, knap ik met liefde op om ze alsnog een tweede leven te gunnen.
Dus de passie was er zeker nog wel, het plezier naar het zoeken van mooie items, het opknappen……maar wat was het dan wel?

Het was gewoon veel. Inkoop – administratie – winkel openingstijden – webshop(bestellingen) – het continue up-to-date houden van de website en social media. En dan ook nog eens het aspect van ‘hoe positioneer ik mij het beste in de markt’. Door bij opening van Hej Living op te starten met voor Nederland nog onbekende merken had ik al snel een mooie positie, maar om deze vast te blijven houden, vergt dat zoveel en dan loop je op diverse gebieden tegen zaken aan, die er logischerwijs bij horen, maar heel ver staan van mijn passie.
Zou dat dan anders kunnen?
Nee?……Alles wat het bij voeren van een (web)winkel komt kijken moet nu eenmaal gebeuren.Perfectionist als ik ben, legde ik de lat wel heel hoog. En ook dat was één van de oorzaken waarmee ik het plezier verloor. Ik, die zo van rust en ruimte om me heen houd, was dit in mijn dagelijkse leven helemaal kwijt.
Ja!…….Ik moet dus gaan zoeken naar een manier om een (web)winkel te runnen ‘(naast mijn andere baan) in ‘a slow way’, want dan zou het misschien wel anders kunnen.
Hoe ik dit voor me zie?
Ik beperk mijn assortiment/merken. Selecteer alleen nog maar op duurzaamheid, het ‘blij-gevoel’ bij dagelijks gebruik, of het juist met passie en aandacht gemaakt is én tijdloosheid. Pure basics dus!
Kwaliteit voert de boventoon, zodat aangeschafte items lang meegaan.

De stenen winkel zal voortaan om de zaterdag open zijn én daarnaast op afspraak.
Webwinkel blijft natuurlijk 24/7 bereikbaar!
Bestellingen worden verwerkt binnen 1-2 werkdagen.
Fotograferen is voor mij pure ontspanning en inspiratie, dus ik blijf zeker actief op Instagram en Facebook, maar er zal een vertraging zijn in mijn reactiesnelheid.

Voor mij niet meer streven naar groter groeien, een grotere collectie, snelle wisseling van de collectie………
Het is goed zoals het is!
Ik volg mijn hart en mijn gevoel en dan ben ik bezig met mijn passie…………….al wat er verder speelt laat ik los……………….

Of dat de juiste keuze is, geen idee……………maar door los te laten ontstaat er voor mij persoonlijk weer ruimte………en ik weet dat ruimte vaak leidt tot mooie spontane ontwikkelingen, dus wie weet!

Op onderstaande foto zie je mij op één van de momenten in de zomer van 2019 waar ik de rust zocht bij het meer vlakbij ons (tweede) huis in Zweden. Ik probeerde mijn gedachten over Hej Living op papier te zetten………….gewoon met pen en papier, de ‘slow way’
Geen gestylde foto maar in mijn oudste kleren (want die zitten het lekkerst)…….mijn haren rommelig opgestoken……maar dit is wie en hoe ik ben, en dat is goed!

Hej Living zal ook zo verder gaan…………niet onderscheidend in de markt door constante vernieuwingen, niet perfect, niet wat iedereen misschien verwacht, niet met het streven om groter en mooier te worden, maar puur om mijn passie en inspiratie met jullie te delen.

Ik hoop daarmee een bewustwording proberen te creëren, een bewustwording tot het teruggaan naar de basis………want in de basis hebben we niet veel nodig!

Deze blog is voor mij een grote stap…….ik die nooit veel van mijzelf laat zien……..maar dit is ook het begin van de verandering van Hej Living en ik vind het belangrijk dat jullie dit weten……….want velen volgen mij al vanaf het begin! ♡

Ik, ik ga weer terug naar mijn basis…………….

Mirjam – Hej Living

 

Hej Living is gestopt per 31 oktober 2023!

Ik wil iedereen bedanken voor de mooie bestellingen, de bezoeken aan mijn stenen winkel en de positieve reacties!

Voor mij is het nu tijd om verder te werken aan mijn volgende droom www.lugnaway.nl!

Veel liefs, Mirjam

Let op:  Via Instragram stories zal ik de komende tijd nog wat mooie items uit mijn restantenvoorraad aanbieden. Houd dus Insta goed in de gaten!